Manuel espressomaskine – Hvad er det egentlig?

Hvis du er på udkig efter en espressomaskine så du derhjemme kan komme igang med at brygge din egne lækre espressoer, så har du sikkert også stødt på ordet Manuel Espressomaskine..

Der er også andre der vælger at bruge ordet Semi automatisk espressomaskine, som i bund og grund mere eller mindre er en og samme betydning..

Med en Manuel espressomaskine skal du sørge for det meste selv, og har du først tjek på at håndterer en manuel espressomaskine, så må du gerne kalde dig selv for hjemme barista..

Du skal selv indstille og styrer hvor mange BAR der skal brygges med, og du har i det hele taget alle muligheder for at tilpasse din espresso efter netop dine egne ønsker..

Crema – Ordforklaring på Crema Espresso..

Crema er det lille ekstra lag der er på toppen af din espresso. Det er et lille lag der bliver dannet udfra nogle gasser som din espressomaskine danner når den under højt tryk brygger en kop espresso..

Crema er en kunst

For rigtige barista folk er crema er sand kunst. Det kræver rigtig meget arbejde at opnå den helt perfekte crema, og det er tit her man kan se forskellen på amartør og en professionel barista..

Del din viden med os Andre..

Har du nogle gode tips til hvor dan man opnår den perfekte Crema på sin espresso, så må du meget gerne dele lidt viden med os. Det eneste du skal gøre er at skrive en kommentar og så vil vi alle blive klogere på espresso kunsten..

Caffe Latte – Hvad er det egentligt?

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvad er en Caffe Latte egentligt, og hvorfor er de så populærer blandt unge?

En Caffe Latte er faktisk baseret på en espresso “Mokka”, blandt med Steamet mælk.. Caffe Latte er utrolig populært blandt den unge generation som elsker at tage på cafee og få en lækker Caffe Latte..

De fleste steder bliver en Caffe Latte serveret med sukker eller vanilie, og gerne med et stykke mørk chokolade ved siden af..

Hvad syntes du om Caffe Latte?

Vi vil meget gerne hører hvad du syntes om Caffe Latte, og du må også meget gerne dele dine erfaringer med gode Cafeer med os. Det eneste du skal gøre er at sende en kommentar her nedenfor..

Brygningstid på espresso – Hvor lang tid..?

Brygningstid er den tid det tager at brygge en espresso. Mange eksperter vil foreslå at den rette brygningstid på espresso er omkring 20-30 sekunder..

Det kommer meget an på hvilken type espressomaskine du har dig, hvor mange BAR den brygger med og mere..

Tilføj din kommentar!

Vi er her alle sammen for at lærer og blive klogere på espresso, så hvis du er en rigtig barista og sidder inde med noget god viden, så må du meget gerne dele lidt af det ved at skrive en god kommentar..

Har du spørgsmål omkring brygningstid, så stil dem her i kommentarfeltet..

Barista – Hvad er en Barista og hvornår må man kalde sig Barista?

Barista: En Barista er det italienske ord for den person der brygger espresso.. Det kan være personen der på en cafe eller kaffebar brygger en espresso, men det kan faktisk også være dig selv hvis du går der hjemme og hygger dig med at brygge din egen lækre espresso..

Hvornår må man kalde sig selv Barista?

Jeg har ikke personligt noget entydigt svar på det, men det kan hurtigt misbruges. Hvis en ung fyr bliver ansat på en cafee eller kaffebar, men egentlig ikke forguder kaffen, men blot servere til kunderne for at han kan tjene lidt ved siden af sit studie er han så en Barrista?

I teorien er han vel en Barrista da det er hans profession, men jeg syntes personligt at en rigtig barrista er en person der forguder kaffen..

Hvad er din Menning?

Jeg vil meget gerne hører din menning på dette, så smid endelig en kommentar..

Automatisk Espressomaskine – Hvad er en Fuldautomatisk espressomaskine?

En automatisk espressomaskine, er en espressomaskine der kan klarer det hele for dig. I de fleste tilfælde skal du kun fylde den op med kaffe og vand, og så er den ellers klar til at brygge dig en kop espresso..

Nogle Automatiske espressomaskiner, kan også tilsluttes vand, så du ikke engang behøves at fulde den op hele tiden.. Den sørge for at lave din espresso efter alle kunstens regler, den justere selv trykket og vurderer hvor mange bar der skal bruges…

Nogle fuldautomatiske espressomaskiner har den featurer at de kan rengører sig selv, hvilket gør levetiden for denne type espressomaskiner væsentligt længere.. Det er dog ikke alle maskiner der har denne mulighed..